fredag 4 oktober 2013

Aktiv med tankens kraft!

Tänk om pengar som du vill ha också vill ha dig??

Det gäller att attrahera det du vill till att bli attraherad av dig. Det bör bli ett dagligt mantra!!

Sätt igång och tänk positivt lev i den verkligheten du vill ha genom att tro på det du önskar.

torsdag 3 oktober 2013

Det känns som om vi går in i en ny era... vi måste

När världen desperat håller sig kvar i föråldrade system.

Det skulle finnas anledning att pröva att inte rösta i nästa val.Jag är nyfiken på vad risk/riksdagen skulle göra om de inte fick någon mandat, hur skulle det se ut. På så vis skulle vi se hur mycket makt vi har som medborgare.

Vi lever kvar i en förhoppning av att saker skall bli som det en gång var.. så dåraktigt att ens tänka så men det är vi fungerar i vår art. Det var inte bättre förr, de flesta av oss skulle nog inte ens överleva om vi levde förr. Vi är inte lika smarta eller självständiga längre. Idag lever vi som Invalider gjorde förr. Vi behöver inte göra något alls längre. Och att tänka själva verkar inte vara så populärt heller.De som är föräldrar bör som bilden visar stänga av mobilen och snacka mer med sina ungar och berätta om hur det ser ut och har sett ut i världen, för det verkar ju som om ingen går på SO lektioner längre och bra lärare är en lyxvara. Att lärare inte har bättre betalt är en skam tycker jag. Och vi ser nu resultaten av detta.

Det dyker upp mer och mer nya tankar på nätet som bekräftar min känsla för att vi måste tänka om.
idag dök denna upp på min Facebook


Ingen kan ta ifrån oss rätten till vår egen existens och vi har möjligheten att dela med oss, så att vi alla klarar oss.

Buckminister Fuller pratar om att vi går ifrån ismerna.. tar mänskligheten till en ny nivå. Jag tror att början till vår nya resa till då empati vinner över egotänket.. där religioner och annan ondska försvinner. vi sätter oss på skolbänken igen och gör om och gör rätt. En grundinkomst till alla, och sedan frihet till hur vi vill utöka... den gröna sköna vägen.
Ingen av de ismer vi prövat fungerar idag eller ens tänka på att göra om igen.
Om jag skulle få välja en ny plan till vi som bor här i Sverige ja, det är ganska mycket. Tänk om vi skulle få välja hur våra skattepengar skulle öronmärkas och inte hamna i fickor som liknar Pamparna i Staffanstorp, Solna och Göteborg. Det är en ren skam att de inte riktigt har fattat att de spelar med våra pengar. 
De borde få fotboja och övervakning. Lika mycket som de övervakar oss på alla sätt varenda steg allt vi köper osv.. Så skulle vi kunna ha en likadan övervakning av vad våra politiker gör 24 timmar om dygnet.. ett helt öppet konto som tickar på samma sätt som i en välgörenhetsgalan!!
Det positiva är ju då att vi kan applådera om de satsar pengar på det du och jag röstade fram denna månaden. På detta vis kan politiker röstas fram på prestation istället för valfjäsk.
Jag skulle rösta för att alla invånare får en grundlön som utgångs läge istället för bidrag, och sedan är det upp till var och en hur mycket man vill öka sina inkomster..och eventuella bonus poäng.. bonus får vi när vi visar hänsyn och omtanke.

Våga vägra rösta kan vara det mest effektiva sättet att göra sig hörd!


En industri som måste vara den enda lönsamma nu är den gröna.
Att vi inte är där ännu har ju med de som hänger kvar desperat i oljeindustrin.. tänk vad vi skulle slippa mycket krig och korruption om vi la all vår kraft i att skapa det som vi mår bäst av...Vi måste sluta att gynna de som skadar oss. Vi har alltid ett val. Att vara lat är också ett val. Jag väljer att inte rösta nästa år. 


Kolla denna filmen som upprepar det vi redan vet men vi måste tänka om och tänka på att göra rätt. Se den!!"You make it happen"

fredag 13 september 2013

Veckans intryck ! Jag skulle stigit upp istället för att försöka somna..

Det är märkligt att de så ofta händer att mina riktigt bra och genomtänkta tankar ..

Ja de infinner sig och jag är helt klar över hur jag skall utforma mina tankar, lösningar på problem i världen idag. Mina inre bilder var imponerande men nu???? .. nästan helt borta.Endast lösa fragment av mina starka fina meningar.

Både jag och Göran vaknar tidigt klockan 6, och båda är ivriga att starta dagen. På nyheterna säger de att en rymdstation eller satellit  Vogager som har varit ute i 36 har lämnat vårat solsystem, detta tycker jag är så spännande. 

När jag ser på denna bilden och myran som ser ut att rulla en droppe. Denna droppen är ju faktiskt också ett universum ett system med sina mikrovärldar. Det bör inte finnas någon gräns på hur litet något kan vara lika som det inte kan finnas något slut på rymden/rummet. Vad kan då finnas bakom slutet?..det är alltid något.
Till verkligheten igen...
Vi letar ny bil eller Göran gör det och jag letar nya glasögon.

Här är våran V40 Volvo 2000 den är röd.

Den skall säljas och vi har kollat på Audi och Volkswagen.
Till skillnad mot de andra två köpen så har vi inte panik, bilen är vare sig sänder eller krockad. Vi kanske kan få en liten summa för den.

Nya bågar och glas

Jag vill ha ett på snygga kaxiga bågar helst i färg, gröna, blåa eller röda. Jag skall till Specsavers har i Nynäshamn imorgon och kolla synen, jag tror att den inte är likadan som den var för 5 år sedan. Fick mina första progressiva då.


Den här stilen på bågar tycker jag är så coola, och skulle önska att jag passade i dem, men det ser hel konstigt ut om jag har dem. För mig passar mer åt kattögon eller klassiska fyrkantiga.
Jag vill att de skall synas och för min del vill jag inte vara lika mycket osynlig som jag varit nu några år.
"Make a statement" våga visa sig en stund. 

Det är ännu en solig fin sensommardag i Nynäshamn!!
Min sista helg kommer nu innan min livmoderoperation.
Jag längtar till att den är över och mitt nya liv kan börja.
Frisk och fräsch glad pigg snygg.
nytt jobb ny karriär. Vet inte vad som väntar , men bestämmer att det blir grymt bra!

Det var debatt igår om våldet i Gbg och resten av landet.
Jag skall skriva av mig om mina känslor kring det i nästa blogg.
Men jag fattar inte att vi slår knut på oss för att bekräfta och förstå och ta och omhulda våldet????. .. 
De som utför dessa saker skiter ju fullständigt i vad politiker gör. 
Och de som sitter och tiger som inte vill "golla" är töntiga fegisar. Som är lika delaktiga i våldet.  De som bränner, slår våldtar och skrämmer  och förstör och lägger ansvaret på offren .. är små töntiga skitar som inte vågar visa sig utan sitt skyddsnät som är  vapen och hot. 
Vi vet att detta är långvariga familjetradition i vissa familjer som kommer från länder där korruption är nedärvt.

Ojoj!!  blir arg.. tänker att den som läser detta kanske också ger ursäkter till de som fått fritt spelrum att ta bort vår trygghet. 
Vi alla är samhället. Vi bor inte i en diktatur.


Mer senare ha en solig dag torsdag 5 september 2013

En Idol i familjen

Nyligen fick jag se vilken sångtalang vi har i familjen.

Lille Robert Scott min brorson har blivit en snygg ung man!
Att vi är multikonstnärer i familjen kommer fram från alla håll. Och den som tagit det längst i musiken är min yngste brors Robert son som heter Robert .. detta är ett långt led av Robert Scott, där av tradition den äldste sonen heter Robert Scott.

Klicka på länken och lyssna på killen!
Här provsjunger han för juryn jag tycker att han kan hålla tonen och har en mjuk men djup ton. Jag vet inte varför de inte tog med honom, kan de kanske vilja se honom när han är mer mogen.
Jag är så stolt!

fredag 30 augusti 2013

Dagens rubriker och debatter är tandlösa

Vi pratar om Syrien, Lundsberg och 5:2....

Jag håller mig uppdaterad av nyhetsflödet från flera håll, då också från de stora Brittiska och CNN.I Sverige blir en debatt som borde vara het alltid ljummen och tandlös. Det systematiseras mindre med offren och en ökad förståelse för de som utför de onda gärningarna.Det syns även i program som Stalkers, fuskbyggarna och debatt. Det enda programmet som gör skillnad i snacket och utfrågningarna är Uppdrag Granskning.

 När jag hälsar på mina päron i England då blir alltid debatten mer intressant för att de vågar ta ställning, de använder verkligen rätten att uttrycka  sig.
Här mjäkas det oftast och hänsyn till förövarna känns större än till de drabbade.
Ett exempel är där Ug gjorde ett reprtage från en liten by där en kyrkoherde hyllade en våldtäktsman hellre än offren. Nästan lika illa som kvinnor blir stenade för att de blev våldtagna.

Nu med Lundsberg en historia som varit aktuell i media och hos Polisen i tre år. De här insnöade högutbildade utan bildning är i chock. Rädslan hos dessa liknar den Nordkoreaner har i deras diktatur och avgudningen av rektorn liknar vid en sekts till deras ledare. Så var det debatt.. mer fegis till programledare får man leta efter.

Här är rektorn som går där hans familj och förfäder gått och vill föra terrorn vidare i kommande generationer.. Ooops vi skall följa lagen.. Kanske borde han öppna en skola för de självdestruktiva och de som vill leka slav.
Han uppmuntrade till och med till vansinniga dåd som elever vill nolla med.

Ja, så är det Syrien.. galet spel med människors liv. pest eller kolera .. De är oroliga för kemiska vapen .. eller för att USA, England och Frankrike har spelat på oddset om vilken sida som skall vinna???.. har de satsat på AL-Q?..USA har ju gjort det förr. Ryssland har satsat på andra kort. I detta spel hade säkert Snowden varit nära att avslöja hemligheter i detta spel.. Nu jagas han som en farlig terror man.. jaha, för vem? Maddes prins har ju ett företag som går jättebra. Där satsar de på vilket land som det kommer att gå sämst för, jag undrar om det också är ett strategi spel?
Så var det 5.2 

Fastar i 2 dagar 500 kcl i mitt/vårt fall endast flytande mat. som soppa.. då fasta skall rensa kroppen. Och resten av veckan vanlig mat, som vi brukar äta. Man måste inte frossa. Och det är inte en bantningsdiet!!!!!

Så här äter vi för att må bra, vad vetenskapen visar är att kroppen läker sig själv bättre. Vi har gjort det i snart ett halvår nu. En del av vårt liv. Varje måndag och tisdag .. men inte på semestern.
Här är inge "SKA" utan vi vill.
Uppriskande nyheter finns annars på Comedy Channel med Jon Stewart. Ett kul och rakt sätt att presentera, även om det är vinklat från det amerikanska sättet att se världen.
Ha en riktigt bra Fredag!!

   

torsdag 29 augusti 2013

En underbar Torsdag i Augusti i Nynäshamn!

Hej Kära Dagbok!

Det ju så det skall skrivas, eller hur? så var det när ja var mycket yngre än idag. Denna dagboken har inget lås utan helt öppen. Kan kanske vara läskigt.

Nu är allt så tillgängligt och alla så otroligt nåbara att en dagbok med en vanlig människas ord inte är så spännande.Vi har underbara grannar Roffe och Pia som är så mysiga. Roffe kan precis allt och har hjälpt oss med allt bygge här. Pia en relativt ny vän för mig. Hon är mycket kreativ och inspirerande nästan på samma sätt som Lena i GBG och Helene J på Kungsholmen. Skillnaden här att hon bor intill mig. Jag fotade  hennes målar projekt på  deras tomt. En fin fin Installation tycker jag.

Jag sitter och ser på stolarna och börjar som jag brukar fantisera om vem som kommer att sitta där om en liten stund, kanske???.. kan det var en liten poet som dyker upp i skogen för att underhålla 4 personer. Eller är det ett väntrum utomhus?.. Den vita färgen emot stenen och skogen ger en magisk känsla. PIA!!! har du lagt en magisk färg på stolarna. Det har hon säkert. Tankens kraft gör att de lyfter och så flyger vi till  Gotska Sandön.
Dagen idag har varit hos trädgården och besök på Plantshopen i Ösmo.


Underbart! Skönt lite halvmolnigt! Jag får gott om frisk luft i  alla fall. 

Ja, mina vän vissa dagar är bättre än andra. Idag var en sådan!


Ha det gött!!