fredag 20 april 2012

Religös blogg har blivit tokig, Darwin skulle vara orsak till ondskan

Det finns en historiker , ja men hur kan han vara det?.. räcker det att man har fixat ett bra betyg i ett ämne och man blir betrodd i allt man säger.
Är det titeln som ger grund till att man skall tro på de det personen kommit fram till är sant?
Jag undrar hur många med långa gedigna utbildningar , och doktors examen, som verkligen förstår vad de har läst om?
Om jag tar upp ett annat sammanhang som nyheterna, där berättar de ofta om undersökningar som gjorts utav forskare, kostar massor, och utvärdering av konsulter. etc-- man kan få höra exempel: Nu har ett forskar team i Kanada kommit fram till att de klasser med fler elever, får svarare att lära sig läsa och skriva och att de känner sig stressade....uhhh??.. va.. visste vi inte detta redan, är inte detta lika klart som korvspad?.. Det är som att säga att forskare har kommit fram till att om vi är hungriga , ja då äter vi.
Ja appropå det... så fick jag mail ifrån dessa skojjarna..
Läs denna texten.. gå inpå sidan.
Ännu ett försök att skrämma oss till tro. de vill säkert få oss att tro att universum är 5000 år.

Från Darwin till Hitler

by Johannes Forsblom
Vi vet att Hitler var en ond man, säger historikern Richard Weikart, men hur förklarar vi den utbredda acceptansen för Hitlers galenskap hos det tyska folket? Varför fanns det så få tecken på motstånd mot Hitlers idéer innan han etablerade sitt totalitära styre?
De flesta tyskarna uppfattade inte Hitler som den galning som han senare visade sig vara. Den tyska kulturen var drabbad av en moralisk blindhet som effektivt undanröjde alla intellektuella hinder mot nazismens ideologi. Den post-nazistiska världen undrar hur en man som Hitler kunde uppstå i en nation som Tyskland. Historikern Weikart frågar sig vad det var som ändrades i den tyska kulturen som möjliggjorde att en mordisk tyrann kunde välkomnas av hela folket som en Führer?
Johannes Forsblom | 20 april, 2012 at 15:21 | Taggar: Darwin, Hitler, nazism, socialdarwinism | Kategorier: Uncategorized | URL: http://wp.me/p1FM7R-JO

Inga kommentarer: