fredag 30 augusti 2013

Dagens rubriker och debatter är tandlösa

Vi pratar om Syrien, Lundsberg och 5:2....

Jag håller mig uppdaterad av nyhetsflödet från flera håll, då också från de stora Brittiska och CNN.I Sverige blir en debatt som borde vara het alltid ljummen och tandlös. Det systematiseras mindre med offren och en ökad förståelse för de som utför de onda gärningarna.Det syns även i program som Stalkers, fuskbyggarna och debatt. Det enda programmet som gör skillnad i snacket och utfrågningarna är Uppdrag Granskning.

 När jag hälsar på mina päron i England då blir alltid debatten mer intressant för att de vågar ta ställning, de använder verkligen rätten att uttrycka  sig.
Här mjäkas det oftast och hänsyn till förövarna känns större än till de drabbade.
Ett exempel är där Ug gjorde ett reprtage från en liten by där en kyrkoherde hyllade en våldtäktsman hellre än offren. Nästan lika illa som kvinnor blir stenade för att de blev våldtagna.

Nu med Lundsberg en historia som varit aktuell i media och hos Polisen i tre år. De här insnöade högutbildade utan bildning är i chock. Rädslan hos dessa liknar den Nordkoreaner har i deras diktatur och avgudningen av rektorn liknar vid en sekts till deras ledare. Så var det debatt.. mer fegis till programledare får man leta efter.

Här är rektorn som går där hans familj och förfäder gått och vill föra terrorn vidare i kommande generationer.. Ooops vi skall följa lagen.. Kanske borde han öppna en skola för de självdestruktiva och de som vill leka slav.
Han uppmuntrade till och med till vansinniga dåd som elever vill nolla med.

Ja, så är det Syrien.. galet spel med människors liv. pest eller kolera .. De är oroliga för kemiska vapen .. eller för att USA, England och Frankrike har spelat på oddset om vilken sida som skall vinna???.. har de satsat på AL-Q?..USA har ju gjort det förr. Ryssland har satsat på andra kort. I detta spel hade säkert Snowden varit nära att avslöja hemligheter i detta spel.. Nu jagas han som en farlig terror man.. jaha, för vem? Maddes prins har ju ett företag som går jättebra. Där satsar de på vilket land som det kommer att gå sämst för, jag undrar om det också är ett strategi spel?
Så var det 5.2 

Fastar i 2 dagar 500 kcl i mitt/vårt fall endast flytande mat. som soppa.. då fasta skall rensa kroppen. Och resten av veckan vanlig mat, som vi brukar äta. Man måste inte frossa. Och det är inte en bantningsdiet!!!!!

Så här äter vi för att må bra, vad vetenskapen visar är att kroppen läker sig själv bättre. Vi har gjort det i snart ett halvår nu. En del av vårt liv. Varje måndag och tisdag .. men inte på semestern.
Här är inge "SKA" utan vi vill.
Uppriskande nyheter finns annars på Comedy Channel med Jon Stewart. Ett kul och rakt sätt att presentera, även om det är vinklat från det amerikanska sättet att se världen.
Ha en riktigt bra Fredag!!

   

Inga kommentarer: