torsdag 3 oktober 2013

Det känns som om vi går in i en ny era... vi måste

När världen desperat håller sig kvar i föråldrade system.

Det skulle finnas anledning att pröva att inte rösta i nästa val.Jag är nyfiken på vad risk/riksdagen skulle göra om de inte fick någon mandat, hur skulle det se ut. På så vis skulle vi se hur mycket makt vi har som medborgare.

Vi lever kvar i en förhoppning av att saker skall bli som det en gång var.. så dåraktigt att ens tänka så men det är vi fungerar i vår art. Det var inte bättre förr, de flesta av oss skulle nog inte ens överleva om vi levde förr. Vi är inte lika smarta eller självständiga längre. Idag lever vi som Invalider gjorde förr. Vi behöver inte göra något alls längre. Och att tänka själva verkar inte vara så populärt heller.De som är föräldrar bör som bilden visar stänga av mobilen och snacka mer med sina ungar och berätta om hur det ser ut och har sett ut i världen, för det verkar ju som om ingen går på SO lektioner längre och bra lärare är en lyxvara. Att lärare inte har bättre betalt är en skam tycker jag. Och vi ser nu resultaten av detta.

Det dyker upp mer och mer nya tankar på nätet som bekräftar min känsla för att vi måste tänka om.
idag dök denna upp på min Facebook


Ingen kan ta ifrån oss rätten till vår egen existens och vi har möjligheten att dela med oss, så att vi alla klarar oss.

Buckminister Fuller pratar om att vi går ifrån ismerna.. tar mänskligheten till en ny nivå. Jag tror att början till vår nya resa till då empati vinner över egotänket.. där religioner och annan ondska försvinner. vi sätter oss på skolbänken igen och gör om och gör rätt. En grundinkomst till alla, och sedan frihet till hur vi vill utöka... den gröna sköna vägen.
Ingen av de ismer vi prövat fungerar idag eller ens tänka på att göra om igen.
Om jag skulle få välja en ny plan till vi som bor här i Sverige ja, det är ganska mycket. Tänk om vi skulle få välja hur våra skattepengar skulle öronmärkas och inte hamna i fickor som liknar Pamparna i Staffanstorp, Solna och Göteborg. Det är en ren skam att de inte riktigt har fattat att de spelar med våra pengar. 
De borde få fotboja och övervakning. Lika mycket som de övervakar oss på alla sätt varenda steg allt vi köper osv.. Så skulle vi kunna ha en likadan övervakning av vad våra politiker gör 24 timmar om dygnet.. ett helt öppet konto som tickar på samma sätt som i en välgörenhetsgalan!!
Det positiva är ju då att vi kan applådera om de satsar pengar på det du och jag röstade fram denna månaden. På detta vis kan politiker röstas fram på prestation istället för valfjäsk.
Jag skulle rösta för att alla invånare får en grundlön som utgångs läge istället för bidrag, och sedan är det upp till var och en hur mycket man vill öka sina inkomster..och eventuella bonus poäng.. bonus får vi när vi visar hänsyn och omtanke.

Våga vägra rösta kan vara det mest effektiva sättet att göra sig hörd!


En industri som måste vara den enda lönsamma nu är den gröna.
Att vi inte är där ännu har ju med de som hänger kvar desperat i oljeindustrin.. tänk vad vi skulle slippa mycket krig och korruption om vi la all vår kraft i att skapa det som vi mår bäst av...Vi måste sluta att gynna de som skadar oss. Vi har alltid ett val. Att vara lat är också ett val. Jag väljer att inte rösta nästa år. 


Kolla denna filmen som upprepar det vi redan vet men vi måste tänka om och tänka på att göra rätt. Se den!!"You make it happen"

Inga kommentarer: