tisdag 20 mars 2012

Internet KBT- är det framtiden? Det är NUtid

Internet KBT- är det framtiden?

Ja, jag tror det. Det kan inte konkurrera med det personliga mötet som man har i rummet. Men som komplement, absolut! Framtiden är ljus, för alla dessa människor som har ett lidande. Nu har Capio lanserat en ny sajt: internetkbt.se

Där kan man helt gratis få tillgång till sömnbehandling och Mindfulness, utan att träffa någon psykiatriker. Vill man ha behandling för andra problem, som social fobi, panik ångest och generaliserad ångest syndrom så kan man kontakta dom och boka en tid för att få en bedömning ifall man har en sån diagnos.

Lite längre fram så kommer det att vara möjligt att ladda ner programmen som mp3 filer, appar mm  Jag kan tänka mig en framtid där man utvecklar spel, tänk dig ett spel som Sims, WoW. Där du kommer att få möta olika situationer som du är rädd för, tex  för den som lider av social fobi: hålla föredrag, gå på Nobel fest m.m.. En person med spindelfobi får gå in i ett rum fullt med spindlar. En med renlighetsfobi får arbeta med baja-major , det är egentligen bara fantasin som sätter hinder!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter spännande, hur gör jag för att komma i kontakt?

Anonym sa...

Carema psykiatri har en internet sajt:
www.internetkbt.se
Där kan man anmäla sitt intresse.

Christina Magnusson sa...

Spännande framtid har vi helt klart!