onsdag 11 april 2012

Kvinnor borde få samma reducerat pris på resor, etc.. vår lön är ju lägre!!

Vi skriver 2012  och 2013...hur  länge?och vi har diskussioner om kvinnor skall få samma lön som män!!!????
Rabatt på SL Kort, och på allt som pensionärer får.

En man behöver inte argumentera och kämpa för att få en lön som är enligt avtal. Han behöver inte ens vara duktig.
Borde vara bra för skatteintäkterna om kvinnor nu i detta årtusendet fick sin rätta lön!
Vi talar om jämställdhet i bolagsstyrelser och politiska församlingar. Vi pratar om rättvisa, och om att arbete ska löna sig.
Och samtidigt är medellönen för en kvinna varje månad nästan 5 000 kronor lägre än medellönen för en man.

Svenska kvinnor tjänar i genomsnitt drygt 84 procent av männens löner. Förutsatt att de arbetar heltid, naturligtvis. Det är kvinnorna som tar det största  ansvaret i hemmet.
Detta läser jag i aftonbladet idag. http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article14657480  

Under lönesnittet

I sex sektorer dominerar kvinnorna bland de LO-anställda. Samtliga har en lön som ligger under LO:s snitt. I tolv sektorer dominerar männen. Alla utom en har en lön som motsvarar eller överstiger genomsnittet.
Det är så här svensk arbetsmarknad ser ut 2012. Och det är det här Handels varsel om strejk på fredag handlar om. De handelsanställda är trötta på att kassörskor och butikspersonal ska betalas sämre, därför att de är kvinnor. De har tröttnat på andras löneglidning och på löneavtal i procent, som när månadslönen kommer betyder att klyftorna blivit större ändå.

Kvinnor löner ligger alltså mellan 3000-5000 kr under männens löner!!
VARFÖR!!!??? argument som att vi har det bättre än den och det etc.. män accepterar inte lägre lön, varför skall kvinnor göra det?

Svenska kvinnor tjänar i genomsnitt drygt 84 procent av männens löner. Förutsatt att de arbetar heltid, naturligtvis.
Jag blir förbannad!! jag blir r...ejält förolämpad. Vi har vaggats in i illusionen av att vi lever i världens mest jämställda land...pytsssan heller.
Företag använde också den taktiken. Du får ett diplom om att du är bäst när du ökat omsättningen med 40%.. men inget i lönekuvertet.  Är det sant att en kille som plockar i hyllorna eller sitter i kassan får mer betalt är en tjej som gör det i Sverige idag?

Utan kunder funkar inte handeln.

 Att det skall behövas en strejk 2012??.. Hur kan det vara tilllåtet med sådan diskriminering.. har vi inte en lag emot sådant. Invandrare har ju det.. bara jag blir lite sur på nån från ett annat land blir jag anklagad.. Men svenska tjejer då????? what about us?

Här det verkligen orsak kvinna, det är andledningen till att ditt liv ser ut som det gör.. Jaha??!! Vad skall jag göra åt det, bli man?
Jag har tagit upp det i min blogg om sjuksköterskans låga lön och jämställt den med byggjobbares utbildning, men att det är svårt att göra svart jobb och tjäna extra pengar i sjukvården.
Men byggbranschen överlever tyvärr tackvare skumma deals.
Mannens styrka i arbetslivets olika framgångsrika platser. Byggsektorn, aktiemarknad och politiken är att luras helt klart.
De få som är schyssta får också stå där med skägget i brevlådan.
LO´s sossepampar har styrt lönenivåerna i Sverige länge och byggt upp en falsk ilussion om att vi minsann i Sverige blir inte lurade på att vi är jämlika,,,, men!!!! Nationalekonomer har visat att Sverige har inte råd med lika löner.
Pengar har  men de läggs på Lo´s fallskärmar.
Om alla kvinnor skulle sluta i dessa typiska branscher började i bygg till exempel.  Då skulle männen få sköta handeln själva. De får ju bra lön för att de tydligen är bättre.

Inga kommentarer: